2009/05/17

Οι ψυχοθεραπευτικές εμπειρίες.


Με την τελευταία - προς το παρόν τουλάχιστον - ψυχοθεραπευτική εμπειρία που αναρτήθηκε ολοκληρώθηκε η ενότητα που αφορούσε την ψυχοθεραπεία και με τον τρόπο αυτό πιστεύω πως ολοκληρώθηκε και αυτό που ήθελα να δείξω.

Τα μηνύματα ωστόσο που έχω λάβει από πολλούς από 'σας που παρακολουθείτε την Logia μού έχουν δώσει δύναμη για να συνεχίσω και σας ευχαριστώ. Δείχνουν πως ένα πετραδάκι μέσα στην ήσυχη λίμνη μπορεί να είναι σημαντικό!


Η ενότητα αυτή είχε ως έρισμα μηνύματα που είχα λάβει τότε και μου ζητούσαν να "γράψω δυο λόγια για το θέμα".
Θεώρησα προτιμότερο από το να μιλήσω προσωπικά να δώσω τη δυνατότητα σε κάποιους ανθρώπους που είχαν την αντίστοιχη εμπειρία να πουν αυτά που πιστεύουν, με τον τρόπο τους και να περιγράψουν το δικό τους ταξίδι.

Αυτή ήταν η δική μου επιλογή: να δώσω μία κάπως διαφορετική εικόνα - και καλύτερη αλλά και πληρέστερη από αυτή που έχουν όσοι έκαναν την επιλογή τους να ξεκινήσουν και να συνεχίσουν την προσωπική τους ψυχοθεραπεία (για διαφορετικούς ίσως λόγους ο καθένας) νομίζω πως ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Από τα κείμενα που δημοσιεύθηκαν - θα το επαναλάβω για ακόμη μία φορά - δεν αφαίρεσα ή πρόσθεσα και δεν τροποποίησα το παραμικρό.

Από μηνύματα που έλαβα αυτό το χρονικό διάστημα, από τότε που αναρτήθηκε η πρώτη ψυχοθεραπευτική εμπειρία, υπήρξαν πολλές και ενδιαφέρουσες κριτικές, τόσο από γνωστούς όσο και από αγνώστους έως εκείνη τη στιγμή.

Θέλω να πω πως και για 'μένα, η εμπειρία αυτή του εγχειρήματος υπήρξε πολύ θετική.