2009/02/11

Ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης και ασφάλεια ανηλίκων.

Συμφωνία για την προστασία των ανήλικων χρηστών του διαδικτύου υπεγράφη χθές, μεταξύ δεκαεπτά μεγάλων εταιρείων που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, με ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται για κοινωνικές επαφές.
Πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή συμφωνία που έχει σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας χρηστών κάτω των 18 ετών που συμμετέχουν στους αποκαλούμενους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι εταιρείες Arto, Bebo, Dailymotion, Facebook, Giovani.it, Google/YouTube, Hyves, Microsoft Europe, Myspace, Nasza-klaza.pl, Netlog, One.lt, Skyrock, StudiVZ, Sulake/Habbo Hotel, Yahoo!Europe, και Zap.lu.

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ένα νέο κοινωνικό και οικονομικό φαινόμενο. Άτομα όλων των ηλικιών συμμετέχουν, έχοντας συχνά υποκαταστήσει την φυσική επικοινωνία με την ηλεκτρονική.
"Οι ιστότοποι αυτοί, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον 41,7 εκατομ. τακτικών χρηστών στην Ευρώπη και έχουν συμβάλει στη μεταβολή του τρόπου με τον οποίο επικοινωνούμε μέσω του διαδικτύου", επισημαίνει η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της.

Η χρήση των κοινωνικών δικτύων αυξήθηκε το προηγούμενο έτος κατά 35% στην Ευρώπη και αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί φθάνοντας τα 107,4 εκ. χρήστες μέχρι το 2012!

Διαβάστε περισσότερα: "Έρευνα για την παιδοφιλία και το διαδίκτυο" Κατεβάστε εδώ. και
"Έρευνα για το Facebook" του Επίκουρου Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ευστράτιου Παπάνη. Κατεβάστε εδώ.

Το θέμα, όπως έχετε καταλάβει, με απασχολεί ιδιαίτερα, γιατί έχω διαπιστώσει πως έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους, στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούν και διαπραγματεύονται διαπροσωπικές σχέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου