2009/02/11

Ενεργοποιημένοι πολίτες…


Κώστα, η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εταιριών που προσφέρουν τις ανάλογες υπηρεσίες, τους δεσμεύει σε μία πολιτική για «περιορισμό των κινδύνων». Η συμφωνία αφορά περισσότερα σημεία που μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε στα αναλυτικά δημοσιεύματα (για παράδειγμα, στη δεξιά στήλη υπάρχουν συντομεύσεις ειδήσεων με τον όρο "διαδίκτυο") αλλά το σημαντικότερο ίσως είναι η δημιουργία ειδικού τμήματος αναφορών παρενόχλησης. Έτσι οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν ανάρμοστες συμπεριφορές από άλλους χρήστες, με το πάτημα ενός κουμπιού. Όπως αυτό λειτουργεί στο PICASA της GOOGLE.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δοθεί σε όλους το μήνυμα πως στο διαδίκτυο, θα πρέπει να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε ως υπεύθυνα άτομα και όταν αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει περιεχόμενο ακατάλληλο, επικίνδυνο ή προσβλητικό, για τον οποιονδήποτε λόγο, να ενημερώνουμε είτε με επιστολή είτε μέσω της διαδικασίας αναφοράς που προτείνουν οι πλατφόρμες αυτές. Θα πρέπει να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε ως σύνολο (το εμείς του Μακρυγιάννη), προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους.
Δεν είναι ανάγκη να ενοχλεί εμάς για να το κάνουμε, μπορούμε να το αναφέρουμε απλά επειδή θα μπορούσε να ενοχλήσει άλλους (τους μικρότερους, τις γυναίκες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τις εθνικές ή θρησκευτικές μειονότητες …)
Πιστεύω στη ενεργή συμμετοχή όλων μας και βρίσκω πως δεν είναι δύσκολο να πραγματοποιείται.
Για το λόγο αυτό λέω ενεργοί πολίτες…

Είναι τόσο απλό! Κι όμως αντί να το κάνουμε όλοι μαζί, παραπονιόμαστε, χωρίς όμως επί της ουσίας να αντιδρούμε.

Περάστε το μήνυμα σε όλους τους φίλους σας… αν το πιστεύεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου