2009/02/10

Μηνύματα που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών και όχι μόνο.

Αρκετά είναι τα μηνύματα με ερωτήσεις που αφορούν τη χρήση των υπολογιστών και του διαδικτύου. Είναι κάτι που μας είχε απασχολήσει καιρό πριν και είχαμε γράψει κάποια πράγματα. Από τότε δεν έπαψαν να στέλνουν κάποιοι την δική τους ιστορία (κάποιες φορές περιπέτεια) και τις ανησυχίες τους σε σχέση κυρίως με την προστασία των παιδιών τους.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.dart.gov.gr/ μπορείτε να βρείτε αρκετές πληροφορίες και συμβουλές.

Όσο με αφορά, θα μπορούσα εντελώς γενικά να πω πως, η σύγχρονη τεχνολογία και οι εφαρμογές της είναι χρήσιμες αλλά δεν θα πρέπει ίσως να γίνονται απαραίτητες ως υποκατάστατο άλλων σχέσεων και μορφών επικοινωνίας. Όπως και με την τηλεόραση, έτσι και με τους υπολογιστές, δεν θα πρέπει οι γονείς να επαναπαύονται στο γνωστικό κομμάτι (ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων, γνώσεων κλπ.). Ως γονείς μπορείτε να δίνετε προβάδισμα στην ανθρώπινη φυσική επικοινωνία και δραστηριότητα, με τους γνωστούς και φίλους, τους γείτονες και το ευρύτερο οικογενειακό περίγυρο.
Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ανάπτυξη ενός φυσιολογικού ανθρώπου και έχουν γραφτεί πολλά σε άρθρα και βιβλία, οπότε δεν θα εξαντλήσω εδώ το χρόνο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου