2009/02/18

Όνειρα... Τα Επίκαιρα

...και για του λόγου το αληθές:
το πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχουν τα όνειρα καθώς και το πόσες διαφορετικές ματιές μπορούν να δεχτούν, φαίνεται και από τον φίλο μου Μάνο Σιδεράκη που είναι Βιολόγος. Έχει κάνει μία πολύ όμορφη και περιεκτική δουλειά.

Δείτε το και θα καταλάβετε:
http://taepikaira.blogspot.com/2009/02/blog-post_18.html

Όλο το ιστολόγιό του είναι καλό, αλλά αυτή η συγκυρία να βρεθούμε από το διαδίκτυο και να συνεργαστούμε με τρόπο ώστε τελικά να αδελφοποιήσουμε τα ιστολόγιά μας (και συνεπώς τις δύο διαφορετικές ματιές) δείχνει πόσο το θέμα των ΟΝΕΙΡΩΝ θα είναι πάντα ΕΠΙΚΑΙΡΟ. Είναι κάτι που πραγματικά αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε χρόνο για διάβασμα.

Συνήθως, οι ψυχολόγοι δεν καταδέχονται το διάλογο με τις άλλες επιστήμες για κάτι που θεωρούν «δικό τους πεδίο». Το «αυτονόητο» και το «δεδομένο» που σας έλεγα.

Δεν πιστεύω όμως ότι είναι έτσι τα πράγματα. Όποιος ονειρεύεται μπορεί να πει κάτι σημαντικό Άλλωστε στη ζωή μας θα πρέπει να μάθουμε και να διαφωνούμε και να χειριζόμαστε τις διαφωνίες μας.
Σκεφτείτε το λίγο: «δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε όλοι".

Στην ανάρτηση αυτή, καθώς και στις επόμενες που θα ακολουθήσουν, παρουσιάζονται σοβαρές θέσεις επιστημόνων και σκέψεις ερευνητών για εμπειρίες ανθρώπων που βλέπουμε να πραγματώνονται στα όνειρα και τις μετέπειτα πράξεις των ανθρώπων που τα βίωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου