2009/03/16

ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ - Αποκωδικοποιώντας τον αρχαίο μύθο

Από την Εύα http://www.oparadeisosmou.blogspot.com

Αφορμή του βιβλίου αυτού είναι ένας υπέροχος ελληνικός μύθος.
Ένα ταξίδι από το σκοτάδι στο φως, από το θνητό στο αθάνατο... Από τη μοναξιά στην αγάπη...
Διαβάζοντας το θα ανακαλύψετε τρυφερές πτυχές του εαυτού σας μα πάνω απ'όλα πανανθρώπινες διαχρονικές αλήθειες. Ο τρόπος αφήγησης του είναι απλός και ευχάριστος.
Πάνω από 1.000 είναι οι παραλλαγές του μύθου αυτού, διαδεδομένοι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πέρα από αυτήν από την Ασία έως την Αφρική.
Στις σελίδες του αναλύει το μύθο της Ψυχής ως ένα από τ'αρχέτυπα παγκόσμια σύμβολα με πολλές ερμηνείες και προσεγγίσεις. Η Ψυχή, η Περσεφόνη, η Εύα, ακόμα και η Χιονάτη και η Ωραία Κοιμωμένη συνδέονται σύμφωνα με τη συγγραφέα. Δοκίμασαν τον ''Απαγορευμένο Καρπό'' εκδιώχθηκαν και βυθίστηκαν σε αιώνιο ύπνο... Η τελική κατάληξη είναι η επιστροφή και η ένωση με τον ιδανικό σύντροφο.
Το ίδιο ισχύει και για την Ψυχή που συμβολίζει την ανθρώπινη ψυχή και κατ'επέκταση ολόκληρη την ανθρωπότητα που αναζητά σπαρακτικά τον Έρωτα, τον επίγειο και τον επουράνιο, επειδή μέσα από αυτόν θα ολοκληρωθεί και θα αναγεννηθεί ξαναγράφοντας το Βιβλίο της Ζωής της... Ελευθερία σημαίνει γνώση, ένα πέρασμα από την άγνοια στην αυτογνωσία... Ένα γοητευτικό ταξίδι που ίσως θελήσετε να πραγματοποιήσετε... Μία υπέροχη ιστορία αγάπης...

Τίτλος: Έρως και Ψυχή, Αποκωδικοποιώντας τον αρχαίο μύθο. Συγγραφέας: Ιουλία Πιτσούλη. Εκδόσεις: Έσοπτρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου